Publicis MSL lanserer Arendalsgeneratoren

27. september 2022

Savner du allerede Arendalsuka, eller går med planer om å arrangere debatt nede i Pollen i 2023? Da er vårt nye gratisprodukt Arendalsgeneratoren løsningen for deg. Vi garanterer at du kommer til å sitte igjen med en foredragstittel som får det til å kile i magen til enhver politiker, lobbyist og næringslivsleder.

Men fra spøk til alvor.

Generatoren er morsom, men den flytter ikke diskursen fremover. Det samme kan man si om utallige arrangementer under Arendalsuka.

Av de 1700+ arrangementene som ble gjennomført under Arendalsuka 2022 innledes mange av sesjonene ofte med konklusjonen. Faktisk så trenger du ikke en gang møte opp, for ofte ligger konklusjonen allerede i tittelen på debatten:

«Hvorfor er X løsningen på Y, og hvorfor har ikke politikerne skjønt dette?»

I tillegg gjøres det sjeldent plass til stemmer som er uenig i synspunktet til debattarrangør. Det er forståelig at arrangør ønsker å fremme sine egne argumenter, men det blir kjedelig og intetsigende når det kun kommer støtteerklæringer og «amen» fra øvrige debattdeltakere.

Resultatet av dette, tror vi i MSL, dessverre er introverte diskusjoner som ikke fører til utvikling og samarbeid. Altså det diametralt motsatte av hva en debatt skal være.

Vårt tips er å tro på sine egne argumenter. Hvis de er gode nok, så vil de holde seg i møte med kritiske stemmer som har andre meninger og løsninger enn deg.


Uenighet er bra

Hvis det er en ting Arendalsuka i år, og i fjor, har lært oss, så er det at samarbeid er viktigere enn noensinne. Planeten står til knærne i gigantiske utfordringer og endringer. Da blir det dumt å konstruere falske diskusjoner som kun handler om å løfte avsenders hovedpoenger, uten rom for andre synspunkter og meninger.

Selve verdigrunnlaget til en kommunikasjonsrådgiver er at verden blir et bedre sted av at ulike interessenter møtes, diskuterer, utveksler ideer og finner løsninger på utfordringer gjennom samarbeid.

Kos deg med Arendalsgeneratoren, finn en tittel du synes er morsom og del den med kollegene dine.

Bare husk å krysse ut generatoren når du går i gang med å planlegge arrangementet ditt til neste års Arendalsuka. Da skal du finne engasjerende titler, ekte diskusjoner og debattanter som drar diskusjonene videre. Helt uten floskler og førende konklusjoner.

Alle som har vært nede i Pollen vet det diskuteres heftig over en øl når programmet er ferdig. Det bør derfor være plass til de samme uenighetene når det debatteres på en scene.

Demokratiets dansegulv fortjener det.

HER FINNER DU OSS

Apotekergata 12, 0180 Oslo
Postboks 131, Sentrum, 0102 Oslo

(+47) 906 34 400
hei@publicis.no

Org nr: 985 087 776 MVA

FØLG OSS I SOSIALE MEDIER

HER FINNER DU OSS

Apotekergata 12, 0180 Oslo
Postboks 131, Sentrum, 0102 Oslo

(+47) 906 34 400
hei@publicis.no

Org nr: 985 087 776 MVA

FØLG OSS I SOSIALE MEDIER