Publicis-koden

22. mars 2024

– Det er utrolig lett å komme overens med menneskene her, og det har vært mye å lære. Martin forteller om jobbhverdagen som IT-utvikler i Publicis.

– Jeg har bare jobbet her i 6 måneder, men det føles som flere år.

Martin Granheim henter en kopp og fyller på med traktekaffe på kjøkkenet i Apotekergaten. Slik starter de fleste dagene hans. Først kaffe, så går han opp til pulten sin, setter på litt 90-talls RnB på øret og begynner å kode.

– Å løse problemer, bygge ting fra bunnen av og se koder komme til live visuelt, er veldig gøy, forteller han.

– Jeg har alltid likt å være kreativ og å bygge ting. Det trakk meg mot koding som et verktøy for å bringe ideene mine ut i livet.

Har lært mye

Publicis har en egen teknologiavdeling som jobber med blant annet dataanalyse, innsikt og utvikling av egne produkter. Martin er i begynnelsen av 20-årene, men allerede er han med på å forandre hverdagen til kollegene sine. Et av hovedprosjektene Martin jobber med er husets egenutviklede operativsystem Cortex. Han har også fått jobbe med Pro Bono.

– Cortex er et verktøy vi har laget selv. Det hjelper medie-plannere med kjøp og salg av annonser. Det er gøy å jobbe med noe som gjør hverdagen enklere for mange. Med Pro Bono fikk jeg teste å jobbe på tvers av avdelingene på huset, forklarer han.

Han setter pris på erfaringene og kunnskapen rundt seg. Til daglig sitter han i et team med tre utviklere og en teamleder, men totalt er de syv-åtte utviklere på huset.

– Noen jobber med struktur, henter data og analyse, mens jeg jobber mer på det visuelle, så det er ulike kompetanser å hente her, forteller Martin.

Hyggelig miljø

24-åringen vokste opp i Oslo og Drammen. Etter videregående begynte han rett på studier og etter endt bachelorgrad i Frontend og mobilutvikling ved Kristiania, gikk veien videre inn i arbeidslivet med å redesigne nettsiden til en leketøyskjede. Han hadde ikke hørt om Publicis før han så stillingsannonsen på Finn.

– Jeg leste meg opp og syntes det passet bra til meg. Jeg er kreativ og liker å utforske nye ting. Å jobbe i et mediehus virket gøy, sier Martin.

De første seks månedene har overgått forventningene.

– Her er det et helt annerledes fokus, for eksempel på tydeligere og mer presis koder. Det har vært en del å lære og mye å sette meg inn i, i hvert fall når det kommer til mediebransjen, forteller han og fortsetter:

– Førsteinntrykket var at det er veldig fint her. Jeg elsker stilen her med minimalistisk japanske vibes. Det er også veldig god lunsj. Jeg var vant til å ta med matpakke på jobb, så det var deilig. Men så er det jo miljøet. Det er utrolig lett å komme overens med menneskene her, forteller han.

Liker å sette seg mål

Når Martin ikke koder på jobb, bor han på Høyenhall med kjæresten sin og katten Kai som de fikk i desember. Han liker han å være med venner og trene – og sette seg nye mål:

– Jeg skal løpe Oslo Marathon. Jeg hater egentlig å løpe, men vil utfordre meg selv, så jeg har begynt helt fra scratch. Jeg har sett mange TikToks, YouTube guides og hele pakken, ler han.

Martin har troen på at han kan knekke løpekoden også.

Martin Granheim

Fronted Developer

Martin!

HER FINNER DU OSS

Apotekergata 12, 0180 Oslo
Postboks 131, Sentrum, 0102 Oslo

(+47) 906 34 400
hei@publicis.no

Org nr: 985 087 776 MVA

FØLG OSS I SOSIALE MEDIER

HER FINNER DU OSS

Apotekergata 12, 0180 Oslo
Postboks 131, Sentrum, 0102 Oslo

(+47) 906 34 400
hei@publicis.no

Org nr: 985 087 776 MVA

FØLG OSS I SOSIALE MEDIER